• I dag bestilt, afsendt næste arbejdsdag
  • Alt på lager, klar til levering
  • Gratis fragt ved køb over 900 kr."
Spørgsmål? +31 593 565228

Lyddæmpende vægbeklædning

February 2, 2024 09:39 |

Hvordan opnår man lyddæmpning i et stueområde?

Hvis traditionelle lyddæmpende løsninger som gardiner og tæpper ikke giver det ønskede resultat, kan kork gøre en forskel! Takket være sin lette kompression og åbne struktur er kork meget akustisk. En akustisk korkvæg er ikke kun effektiv til lyddæmpning, men forbedrer også den generelle akustik ved at reducere eko-effekten, hvilket gør den til et populært valg i musikstudier.

 

Hvad er akustiske paneler?

Akustiske korkpaneler er specielt designet til at absorbere lyd. Vores paneler består af 100% naturlig kork og bliver limet fast på underlaget. Vi kan også levere specialfremstillede paneler, hvor 6 mm kork er limet på 10 mm blødt træfiberplade. Denne kombination tilbyder fremragende akustiske egenskaber og minimerer lydgenspejlingen mellem vægge, gulve og lofter, samtidig med at den giver termisk isolering.

Ud over deres lydabsorberende egenskaber kan vores akustiske vægpaneler også bruges som opslagstavle til vigtige noter, fotos eller tegninger!

 

Typer af akustiske korkpaneler:

  • Akustiske korkplader, 100% naturlig kork
  • Akustiske paneler, med 6 mm kork limet på 10 mm blødt træfiberplade
  • Akousticork, en rullekork med en speciel vaffelstruktur til akustisk forbedring

 

Hvordan fungerer akustiske vægpaneler?

Vibrationerne absorberes i korken i stedet for at blive reflekteret tilbage i rummet, hvilket sikrer optimal lydabsorption.

 

Hvordan monteres akustiske paneler?

Det er vigtigt, at korken er jævnt limet fast på underlaget for at undgå krympning eller udvidelse. Du kan lime korkpanelerne direkte på væggen eller lim dem på en 10 mm blødt træfiberplade og derefter fastgøre dem med skruer.

 

Hvor meget kork skal jeg bruge for at opnå resultat?

Dette varierer fra rum til rum, men som en generel tommelfingerregel anbefaler vi at beklæde cirka 1/4 af rummet med lyddæmpende vægpaneler for optimal effekt. Beklædning af både vægge og lofter forbedrer akustikken endnu mere.

 

Vælg en bæredygtig løsning!

Kork er et naturligt, biologisk nedbrydeligt og miljøvenligt materiale. Høsten af kork udføres manuelt, hvilket betyder, at korkelveren ikke behøver at blive fældet, og træets levetid forlænges.