• I dag bestilt, afsendt næste arbejdsdag
  • Alt på lager, klar til levering
  • Gratis fragt ved køb over 900 kr."
Spørgsmål? +31 593 565228

Korkopslagstavle på kontoret

February 2, 2024 09:35 |

Har du nogensinde mistet vigtige noter eller mistet overblikket på dit (hjemme)kontor? En opslagstavle ved siden af, foran eller bagved skrivebordet fungerer rigtig godt. Tænk på vigtig information, en to-do liste eller en deadline. En daglig påmindelse uden alle de løse papirer på dit skrivebord. Udover fordelene ved arbejdet, er det også sjovt at have et billede af din elskede, familie eller kæledyr på det!

Vi anbefaler mindst 6 mm kork, når du ønsker at bruge det som opslagstavle.

Typer af muligheder for en kork opslagstavle:

  • Kork i rulle
  • Korkplader
  • Kork opslagstavler (6 mm kork + 9 mm krydsfiner)

Hvordan monterer du kork opslagstavle på rulle/korkplader?

Udover de mange fordele ved kork som opslagstavle, let materiale, lyddæmpende, fugtbestandig og isolerende, skal du dog være opmærksom på, at det er et naturprodukt. Kork kan nemlig krympe/udvide sig lidt på grund af forskelle i luftfugtighed/temperaturforskelle. For at undgå at se samlinger, skal det akklimatiseres i 48 timer. Vi anbefaler at åbne emballagen med det samme, når du modtager det, så korken kan få luft. Sæt det derefter i det rum, hvor det endelig skal bruges. Du kan derefter skære korken til med en skarp hobbykniv. Den tykkere kork fra 10 mm kan saves til.

Kork skal altid fuldt ud limes til underlaget. Vi anbefaler, at det gøres med to personer. En person, der placerer korkrullen på det rigtige sted, og den anden person kan guide rullen. Korken limes primært med tosidet kontaktlim eller korklim. Hvis du er i tvivl, bedes du kontakte os!

Korkrullerne kan også bestilles med forlimet bagside. Dette betyder, at vi allerede har limet korken, og vi medfølger det nødvendige tosidet kontaktlim til underlaget. Du skal derefter kun lime væggen fuldt ud og vente, indtil det er tørt (mindst 3-4 timer).

At arbejde med kork uden at lime det

Som nævnt tidligere er det vigtigt, at korken er fuldt ud limet. Hvis du hellere ikke vil bruge lim, kan vi lime korken på et underlag, så du derefter kan fastgøre det med f.eks. skruer. Vi bruger 9 mm krydsfiner eller 10 mm letspånplade. Krydsfiner opslagstavler består af flere stykker massivt træ, hvilket resulterer i en meget solid opslagstavle.